Pijnreductie

Heeft u last van rug- en schouderklachten? Gewrichtspijn? Stijve spieren? Reuma? Moet u van uw arts zwakkere spieren verstevigen, maar kan u moeilijk bewegen zonder pijn?

Met een EMS training kan u uw zwakkere spiergroepen versterken. Na een aantal sessies voelt u al een merkbaar verschil.

Mail nu


 

Gespecialiseerde rugjas

De gespecialiseerde rugjassen met electropads maken komaf met lage rugpijn, nek- en schouderklachten, pijn veroorzaakt door verzwakte of overgespannen spieren. De EMS impulsen die via de gespecialiseerde rugjas naar u verstuurd worden, zorgen ervoor dat u spiercontracties krijgt.

De volgende spieren worden geactiveerd:

Doordat deze spieren verstevigd worden, ontlast u uw wervels en tussenwervelschijven. Dit is ook een efficiënte hulp voor vlugger herstel van rugpijn, veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding.

Verkrampte spieren maken we los met een speciaal micromassageprogramma op het volledige lichaam om de spieren te relaxeren. De gespecialiseerde rugjas kan ook gecombineerd worden met infrarood.

Passief en / of oefeningen

Na een intake wordt er bepaald indien er geopteerd moet worden om te starten met een passieve behandeling, eventueel gecombineerd met de gespecialiseerde rugjassen. Wanneer de pijnen gereduceerd zijn en de spieren voldoende versterkt zijn, kan er overgeschakeld worden naar actieve sessies.

De oefeningen worden gecombineerd met de full body pakken bestaande uit broek-, jas-, arm- en kuitgordels waarin 20 E-pads verwerkt zitten. 
In 20 minuten worden de brede rugspieren, buik- en borstspieren, onderrug, zitvlak/gluteus, biceps & triceps, quadriceps & hamstrings en de kuiten geactiveerd.

Er wordt gewerkt met rugverstevigende programma’s, schouder ontlastende oefeningen, … zonder te sleuren met zware gewichten en rekening houdend met uw probleem.

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten

Met het toestel Beauty & Slim, uniek in de regio, worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met EMS en infrarood. Terwijl EMS werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren, waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.

Bovendien zorgt de betere bloedcirculatie (door de EMS en infrarood) voor aanvoer van meer zuurstofrijk bloed. Spieren hebben nood aan zuurstof om te functioneren. Infrarood neemt de oorzaak niet weg, maar zal het genezingsproces wel ondersteunen.

Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

Rugklachten verminderen - Schouderklachten verminderen - Spierkrampen verminderen - Spierversteviging - Spierhypertrofie